Istanbul 8. 11. 2019. – 12. 11. 2019 - 5 Days

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu, tako da mnoge gradjevine, nenadmašne lepote poticu iz ovog doba. Danas je Istanbul metropola, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Tri carstva – jedan grad

Grad je smešten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva: Rimskog (330—395), Vizantijskog (395—1453) i Osmanskog (1453—1923).

Nakon osnivanja savremene Turske republike, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno je kulturno i privredno središte, a ujedno i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta.

Procenjuje se da dnevno ulicama Istanbula prođe oko tri miliona turista. Zato se za ovaj grad kaže da nikada ne spava, a na njegovim ulicama ćete naći sve što poželite i najbolje osetiti ukuse i mirise ovog grada.

Day 1
Dan 1 (08.11.2019): Polazak iz Beograda

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 14h. Dnevno-noćna vožnja kroz Bugarsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

Prevoz: od Beograda do Istanbula

Mesto: Beograd

Day 2
Dan 2 (09.11.2019): Dolazak u Istanbul

Dolazak uIstanbul u prepodnevnim časovima. Upoznajemo čuveni Carigrad koji svojom burnom istorijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Slobodno vreme za doručak i čuvenu tursku kafu. Smeštaj u hotel/hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za upoznavanje grada, šoping, najukusnije turske specijalitete

Smeštaj: Piya hostel ili Hotel Martinenz 3* ili Grand Hilarium hotel – 1 noć

Mesto: Istanbul

Day 3
Dan 3 (10.11.2019): Fakultativni obilazak grada sa lokalnim vodičem i krstarenje Bosforom

Doručak. Fakultativni obilazak grada sa lokalnim vodičem: Aja Sofija*, Plava Džamija, Hipodrom, Topkapi. Popodnevno fakultativno krstarenje Bosforom – momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno. Slobodno vreme.

*kada Ministarstvo turizma Turske bude objavilo dopis o radnom vremenu Aja Sofije znaće se tačno vreme posete muzeju

Smeštaj: Piya hostel ili Hotel Martinenz 3* ili Grand Hilarium hotel – 1 noć

Mesto: Istanbul

Hrana: Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti: Obilazak grada sa lokalnim vodičem – Istanbul , Krstarenje Bosforom

Day 4
Dan 4 (11.11.2019): Slobodno vreme u Istanbulu

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska za Beograd u večernjim časovima. Oproštaj od starog Konstantinopolja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz: od Istanbula do Beograda

Mesto: Istanbul

Hrana: Doručak (buffet) × 1

Dan 5 (12.11.2019): Dolazak u Beograd

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Mesto: Beograd

Price From EUR € 99 EUR  79/osoba
79
Total 79 EUR